Vraltegang på Institut for Materialer og Produktion

Hvert år indtager et andepar den lukkede gård på Fibigerstræde 16 for at lægge æg. I år har Corona-situationen dog skabt en del bekymringen hos instituttets medarbejdere for de tilbagevendende gæster. For hvem skal følge andemor og hendes ællinger ud til friheden, når hele AAU er lukket ned?

Last modified: 04.05.2020

Tekst: Karina Lee Jørgensen, Institut for Materialer og Produktion

Hvert forår får Institut for Materialer og Produktion besøg af et andepar, som indlogerer sig (via selvbetjening) i den aflukkede gård på Fibigerstræde 16 for at lægge deres æg. Kort tid efter kan man så høre små ællingefødder lunte rundt i gården.

Det vides ikke, om det er stemningen fra de flittige studerende, den videnskabelige forskning eller det uforstyrrede miljø i bygningens gård, der får andefar og andemor til at vende tilbage igen og igen, men parret bliver fulgt med stor nysgerrighed fra instituttets medarbejdere hvert år.

Den store opmærksomhed på andeparret og ællinger skyldes bl.a., at gården på FIB 16 er lukket, og små nyklækkede ællinger kan jo ikke flyve. Derfor holder de ansatte øje med, hvornår æggene klækker og giver derefter besked til Campus Service, som følger andemor og ællinger ud i friheden igennem bygningens gange. Bliver æggene klækket op til en weekend, bliver der selvfølgelig sørget for forplejning, indtil Campus Service kan følge andefamilien ud ad gården den kommende mandag.

I år har Corona-situationen dog skabt en del bekymringen hos instituttets medarbejdere for de tilbagevendende gæster. For hvem skal følge andemor og hendes ællinger ud til friheden (og andemaden), når hele AAU er lukket ned? Vil de små fugle komme til at sulte i gården?

De ansatte på MP kan heldigvis ånde lettet op. I løbet af nedlukningen på AAU har en venlig sjæl i form af en håndværker på opgave i FIB 16, nemlig fulgt mor og nyklækkede ællinger ud i den store verden igennem bygningen.

Rygtet siger, at fuglefamilien stadig vralter rundt på campus. Vi krydser fingrer for, at andefar, andemor og deres ællinger har det godt, og at andeforældrene vender tilbage næste år.