Professor i Industrial & Manufacturing Systems Engineering indstilles til æresdoktor på Aalborg Universitet - udskudt

Det Ingeniør- og Naturvidenskabelig Fakultet indstiller i år den egyptisk-canadiske professor Hoda ElMaraghy til æresdoktor på Aalborg Universitet (AAU). Til daglig er Hoda ElMaraghy professor i Industrial & Manufacturing Systems Engineering og leder af The Intelligent Manufacturing Systems Center ved University of Windsor, som hun stiftede sammen med Professor Waguih ElMaraghy.

Last modified: 10.02.2020

Read English version here

Hoda ElMaraghy er internationalt anerkendt og respekteret for sin forskning inden for omstillingsparate produktionssystemer. Hun er en velkendt person og kollega i de mest prestigefyldte forsknings- og produktionsorganisationer i verden som fx The International Academy for Production Engineering (CIRP), The Canadian Society of Mechanical Engineers (CSME), og The American Society of Mechanical Engineers (ASME). Hun var en af de første forskere, der udforskede brugen af ”Learning Factories” i undervisning og forskning. IFactory, som er del af The Intelligent Manufacturing Systems Center ved University of Windsor i Canada, var blandt de første learning factories i verden, som blev brugt til at demonstrere intelligent produktion. Hoda ElMaraghys brug af learning factories har inspireret universiteter over hele verden – herunder Aalborg Universitet, hvor ’AAU Smart Production Lab’ er en integreret del af uddannelsesprogrammet og forskning på Institut for Materialer og Produktion.

Udbytterigt samarbejde med Institut for Materialer og Produktion

Professor Hoda ElMaraghy har haft et aktivt og givende samarbejde med Institut for Materialer og Produktion (Aalborg Universitet) siden 2014. Hun har været vært for en række forskere og ph.d.-studerende, som har udført en del af deres projekter som gæster ved The Intelligent Manufacturing Systems Center. Det har blandt andet resulteret i betydelige forskningsbidrag og flere fælles publikationer.

Med mere end 380 videnskabelige publikationer, mere end 12.000 citationer og et H-indeks på mere end 50 betragtes Professor ElMaraghy som en af de mest indflydelsesrige og centrale forskere inden for intelligente og smarte produktionssystemer. Hendes inspirerende forskning har åbnet nye forskningsfelter inden for Co-Evolution og Co-Development af produkt- og produktionssystemer ved hjælp af Natural Evolution-Principper. Hendes anerkendte bidrag inden for udvikling af omstillingsparat, fleksibel og rekonfigurerbar produktion har ændret måden, hvorpå øget produktvarians kan håndteres i produktionsvirksomheder på en økonomisk effektiv og bæredygtig måde.

Et forbillede for mange

Professor Hoda ElMaraghy er et forbillede for kvinder i ingeniørfeltet, og hendes akademiske succes er en inspiration for kvinder inden for forskning og ingeniørvidenskab over hele verden. Hun er den første kvinde ansat som ’dean of engineering’ ved et canadisk universitet, og hun er den første canadiske kvinde til at få en ph.d-grad inden for mechanical engineering.

YDERLIGERE INFO:

• Professor Hoda ElMaraghy afholder en gæsteforelæsning med titlen ”Manufacturing Systems Paradigms – Perspectives and Outlook” på Institut for Materialer og Produktion, Fibigerstræde 16, Auditorium 1.208, torsdag den 12. marts 2020 fra kl. 10:00 – 11:30

Læs mere om gæsteforelæsningen her

KONTAKT:

Karina Lee Jørgensen: kljo@mp.aau.dk