News

AAU-Startup vinder TV2-pris for Danmarks bedste Klimaidé

AAU-Startup vinder TV2-pris for Danmarks bedste Klimaidé

Det, der startede som et bachelorprojekt på Institut for Materialer og Produktion, Aalborg Universitet, for tre år siden, vandt tirsdag aften TV2-programmet ”Min idé – vores mission” for Danmarks bedste klimaidé. AAU-startuppen Robotto Cos store succes imponerer rektor Per Michael Johansen.

Last modified: 10.06.2022

Af Signe Bak Pedersen, studentermedhjælper ved AAU Kommunikation
Foto: Robotto Co

For tre år siden var Robotto blot et lovende bachelorprojekt på Aalborg Universitet. Tirsdag aften blev projektet kåret til Danmarks bedste klimaidé, da AAU-startuppen Robotto Co vandt TV2-programmet ”Min idé – vores mission”. Med præmien følger 500.000 kroner til at videreudvikle idéen.

- Det er uvirkeligt for os at vinde Min Idé – vores mission, siger manden bag den nordjyske virksomhed, Kenneth Richard Geipel. I dag har han titlen som co-founder og CEO for Robotto, og han fortæller, at han både var rørt og stolt, da han onsdag aften modtog prisen.

ROBOTTO KAN REDDE MENNESKELIV

Robotto er en dronevirksomhed, der udvikler drone-software, som kan opdage og indsamle data om skovbrande. Hvis Robotto bliver udbredt, vil virksomheden i fremtiden kunne redde adskillige menneskeliv og spare atmosfæren for 60 procent af den CO2, der ellers bliver udledt af en skovbrand.

- Hvis vi kan hjælpe brandmænd over hele verden med at forbedre deres brandindsats med bare 10 procent, så vil det have en større betydning for vores klima, end hvis Danmark stoppede med at producere CO2, fortæller Kenneth Richard Geipel.

Robotto startede som en bacheloropgave under vejledning af lektor Dimitris Chrysostomou fra Institut for Materialer og Produktion, AAU. I dag er Robotto udvikler af topmoderne AI-dronesoftware til brandmænd foruden ny software til eftersøgnings- og redningshold.

- Robotto er det perfekte eksempel på at kombinere problembaseret læring (PBL) og innovativ tænkning for at løse problemer i den virkelige verden. Som en, der har været der siden begyndelsen, er det inspirerende at se deres fortsatte anvendelse af maskinlæring og kunstig intelligens, der hjælper nødtjenester med at redde liv og redde naturen, siger lektor Dimitris Chrysostomou fra Institut for Materialer og Produktion på Aalborg Universitet.  

Også rektor på AAU, Per Michael Johansen, er imponeret over Robottos succes.

- Stort tillykke til Robotto, der har vundet TV2’s konkurrence for Danmarks bedste klimaidé! Deres software har potentialet til at reducere CO2-udledningen fra skovbrande med op til 60 procent. At være med til at gøre verden til et bedre sted er netop det, vi arbejder for på Aalborg Universitet, og jeg er meget stolt af, at en AAU-startup får den anerkendelse, udtaler Per Michael Johansen.

ROBOTTO I FREMTIDEN

Folkene bag Robotto vil bruge præmien på at udvide virksomheden, så de kan sprede ordet om deres software. I skrivende stund har virksomheden samarbejder med andre virksomheder og organisationer i Danmark, Afrika, Spanien og Grønland.

Du kan læse mere om Robotto her.

Du kan læse mere om finalen i ”Min idé – vores mission” her.