Aalborg Universitet er med til at sikre verdensklasseproduktion i Danmark med nyt projekt

Som universitetspartner i det nye projekt MADE FAST er Aalborg Universitet med til at drive over 70 forsknings- og udviklingsprojekter, der skal bidrage til at gøre Danmark til et verdensklasse produktionsland.

Last modified: 30.03.2020

Kilde: made.dk

På grund af COVID-19 er rammerne for både drift og udvikling lige nu markant forandrede. Men på den længere bane er det vigtigt med ny viden og investeringer, der styrker virksomhedernes konkurrenceevne og samtidig bidrager til den grønne omstilling.

Projektet er finansieret af fonde, universiteter, GTS’er, uddannelsesinstitutioner samt 50 store og små virksomheder som f.eks. Danfoss, Grundfos, Wexøe og Danchell, og har et samlet budget på en kvart mia.

Bag det nye projekt står MADE – Manufacturing Academy of Denmark, der har til formål at styrke danske produktionsvirksomheder med ny viden.

Navnet på det nye samarbejde er MADE FAST, der står for Flexibility, Agility, Sustainability og Talent.

En stor gruppe af førende forskere og GTS-eksperter vil arbejde tæt sammen med virksomheder for at udvikle og implementere løsninger, der er skræddersyet til danske produktionsvirksomheders særlige behov. Den indsats bakker Innovationsfonden op med en investering på 79,8 mio. kr. – ud af et samlet projektbudget på 265 mio. kr.

”Vi er glade for at lancere MADE FAST og ydmyge over for den opgave, som ligger foran os. Nøglen til succes i MADE FAST er tæt sammenhold og vidensdeling på tværs af brancher, hvilket er noget samfundet og industrien udviser i denne tid med helt nye tilstande. I første omgang bliver platformen igangsat digitalt på grund af den nuværende situation. Når tilstandene har normaliseret sig, vil det igen være vigtigt at sikre verdensklasseproduktion i Danmark gennem investeringer og nye udviklinger. Indtil da kæmper vi for at holde tandhjulene i gang,” siger Nigel Edmondson, direktør i MADE.

MADE FAST løber i fire år og er designet til at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at reagere hurtigt på nye kundekrav, få viden om råmateriale, implementere nye løsninger og øge produktiviteten på en bæredygtig og effektiv metode.

Indsatsen kommer som direkte svar på de fremtidige udfordringer, som produktionsvirksomheder har defineret og er et resultat af systematisk arbejde med at afdække problemer, der går på tværs af brancher, størrelse og geografi.

Læs mere om MADE FAST her

Yderligere oplysninger fås hos:
Professor Brian Vejrum Wæhrens, e-mail: bvw@mp.aau.dk, telefon: 9940 7104